Vragen van huurders en woningzoekenden 

Veelgestelde vragen

 • De energierekening schiet omhoog. Wat kan ik daaraan doen?
  Dat is heel vervelend. Misschien kunt u besparen op uw energieverbruik. De gemeente Noordwijk heeft vrijwillige energiecoaches opgeleid. Daar kunt u (gratis) een afspraak mee maken. Ze komen bij u thuis en kijken goed naar waar en hoe het in uw situatie beter/zuiniger kan. Hier kunt u een afspraak maken met een energiecoach.
 • Mensen met een urgentieverklaring gaan steeds voor op de ‘gewone’ wachtrij. Kan ik ook urgentie krijgen?

  We kunnen ons voorstellen dat dat heel vervelend is en oneerlijk voelt. Maar een urgentieverklaring krijgen mensen niet zomaar, dan is er echt sprake van een spoedsituatie. Dat wordt beoordeeld door een speciale commissie. Denkt u dat u zelf in aanmerking komt voor urgentie? Hier vindt u meer informatie. Onze medewerkers helpen u graag bij het beoordelen of u voor urgentie in aanmerking komt en het gezamenlijk invullen van een aanvraagformulier. 

  LET OP: ga nooit in op aanbiedingen om betaald een urgentieverklaring te krijgen! U betaalt veel geld en zo’n gekochte verklaring is ongeldig.

 • Ik ben op zoek naar een sociale huurwoning in Noordwijkerhout/De Zilk. Kan ik me bij jullie aanmelden?
  Dat kan helaas niet. Inschrijven gebeurt via Huren in Holland Rijnland. Bij het zoeken naar een woning kunt u op hun site wel aangeven dat u in Noordwijkerhout/De Zilk wilt wonen.
 • Ik wil bij Padua langskomen in Noordwijkerhout. Kan dat?
  Jazeker. De openingstijden voor ‘inloop’ zijn van maandag tot en met donderdag van 8.00 tot 13.00 uur. Wilt u zeker weten dat u de juiste persoon te spreken krijgt of gaat het om een speciaal verzoek? Maak dan graag vooraf een afspraak en neem contact met ons op.
 • Ik wil iemand langs laten komen voor een reparatie in mijn huurwoning. Hoe doe ik dat?
  Op deze pagina vindt u meer informatie en kunt u direct een reparatieverzoek indienen.

Mijn Padua

Regel huurderszaken gemakkelijk en snel via het klantportaal Mijn Padua. 

Inloggen op Mijn Padua