03 april 2023

Pilot hybride warmtepomp

Pilot hybride warmtepomp

Onlangs heeft Padua een pilot uitgevoerd bij een huurwoning in De Zilk, waarbij een hybride warmtepomp-opstelling van fabrikant Triple Solar is geïnstalleerd. Deze opstelling maakt gebruik van PVT-panelen op het dak en een tapwaterboiler.

De warmtepomp is compact van formaat en werkt in combinatie met de bestaande gasketel. Als de buitentemperatuur te ver onder nul komt, springt de gasketel bij om te voorkomen dat de woning koud wordt. Als de woning in de toekomst wordt verduurzaamd om gasloos te verwarmen, kan het Triple Solar warmtepompsysteem worden uitgebreid naar een volledig elektrische oplossing.

Een belangrijk voordeel van deze hybride warmtepomp is dat deze meer energie levert dan veel conventionele lucht/water-warmtepompen en er geen buitenunit nodig is. De warmtepomp en boiler zijn van hoge kwaliteit, onderhoudsarm en stil, en er zijn geen hoge onderhoudskosten. Bovendien zijn de PVT-panelen geschikt om toe te passen in onze kuststreek en leveren ze niet alleen warmte, maar ook zonne-energie.


Lees ook…

18 april 2024
Wijkschouw Victor
Lees bericht
16 april 2024
Nieuwe algemene huurvoorwaarden
Lees bericht