08 juni 2023

Padua prijsvraag

Padua prijsvraag

Padua prijsvraag: maak uw buurt leefbaarder!

U weet als geen ander hoe de leefbaarheid van uw complex, straat of buurt verbeterd kan worden. Daarom organiseert Padua, ter gelegenheid van haar 105-jarig bestaan, een leefbaarheidsprijsvraag. Met uw creatieve ideeën voor een leefbare buurt kunnen we gezamenlijk zorgen voor nog meer woongenot in onze mooie kernen.

Bent u een huurder van Padua en hecht u veel waarde aan de leefbaarheid van uw complex, buurt of straat? Dan is dit uw kans om het verschil te maken! Doe mee aan onze leefbaarheidsprijsvraag en dien uw idee in. Als uw voorstel wordt geselecteerd door de jury, wordt het ook daadwerkelijk uitgevoerd.

De regels zijn eenvoudig. Om mee te doen, moet de inzending afkomstig zijn van tenminste twee huurders van Padua die op verschillende adressen wonen. We zijn op zoek naar ideeën die de wijk aantrekkelijker maken om in te wonen, leven, sporten, spelen en elkaar te ontmoeten. Denk hierbij aan het verbeteren van het straatbeeld, het vergroten van het gevoel van veiligheid in de wijk en het versterken van de onderlinge saamhorigheid tussen bewoners.

We vragen u om de kosten van uw idee te onderbouwen door middel van offertes. Zo weten we precies hoe het budget van maximaal € 5.000,- wordt besteed. Daarnaast is het belangrijk dat u de impact van het idee kunt aantonen. Leg uit waarom uw idee de leefbaarheid vergroot en hoe het een positieve invloed heeft op de buurt.

Beschrijf ook wie wat doet bij de realisatie van het idee, dus welke rol de bewoners spelen en hoe zij bijdragen aan de uitvoering van het plan. Ideeën waarbij bewoners zelf actief betrokken zijn, hebben bij de jury een streepje voor op ideeën die afhankelijk zijn van Padua of de gemeente.

Bij het beoordelen van de inzendingen hanteert de jury de volgende criteria:

  • Hoe meer adressen er meedoen met het idee, hoe beter! We willen tenslotte een breed draagvlak in de buurt creëren.
  • Ook vinden we het belangrijk dat zoveel mogelijk bewoners profijt hebben van het idee.
  • Ideeën met een structureel karakter, dus gericht op langdurige verbeteringen, hebben de voorkeur boven incidentele initiatieven.


Dus kijk de komende tijd goed om u heen, ontdek wat er aan leefbaarheid in uw omgeving kan verbeteren en grijp deze unieke kans. Dien uw idee uiterlijk donderdag 24 augustus 2023 in door het deelnameformulier in te vullen en te mailen naar prijsvraag@ws-padua.nl. U kunt het ingevulde formulier ook afgeven aan de balie bij ons op kantoor. 

De spelregels en voorwaarden van deze prijsvraag vindt u hier. Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op via tel. 0252 - 34 31 00.

Wij kijken uit naar uw fantastische idee!


Lees ook…

21 september 2023
Drukbezochte open dag Padua
Lees bericht
20 september 2023
Nieuw logo voor Padua
Lees bericht