06 december 2023

Padua presenteert nieuwbouwplan Koninginneweg Noordwijkerhout

Padua presenteert nieuwbouwplan Koninginneweg Noordwijkerhout

Tijdens een informatiebijeenkomst van Padua op donderdag 23 november jl. hebben Schippers Architecten en Bolton het herontwikkelingsplan voor de Koninginneweg gepresenteerd aan de huidige bewoners en omwonenden. Ook de stichting Huurdersbelangen Noordwijkerhout en De Zilk (HBNZ) en de gemeente Noordwijk waren hierbij aanwezig.

Het project betreft de sloop van 18 verouderde woningen en een kantoorpand en de realisatie van 'Het Aminta Hof'. Dit plan voorziet in 45 duurzame en toekomstbestendige woningen. Er komen 24 beneden- en bovenwoningen, twee blokken van zeven eengezinswoningen en zeven comfortwoningen waarin alle woonfuncties op de begane grond zijn gesitueerd, maar die ook nog over een verdieping beschikken. Negen woningen worden verkocht, de overige 36 worden sociaal verhuurd door Padua.

Kenmerkend voor het ontwerp is de creatie van groene ruimtes, met woningen die zijn geclusterd rond een centraal hofje. De benodigde parkeerplaatsen voor de woningen worden aan de randen van het hofje gelegd. Hiermee ontstaat een groen binnengebied waar ruimte is voor spelen en ontmoeting. Dit project onderscheidt zich ook door een nadruk op duurzaamheid, met gebruik van circulaire sloop- en bouwtechnieken en zeven houtskeletbouwwoningen.De aanwezigen reageerden zeer positief op het idee om te gaan struikroven, waarbij de oude beplanting wordt gered van de sloop. De feedback van bewoners en omwonenden werd gewaardeerd. Zo waren er vragen over de bouwtechnieken. Padua heeft laten weten dat er niet geheid zal worden, maar dat er wordt geboord. De gemeente bevestigde dat dit in de omgevingsvergunning zal worden vastgelegd. De geplande start van de bouw is medio 2025.


Lees ook…

02 mei 2024
Meer doorstromers en extra sociale huurwoningen in gemeente Noordwijk
Lees bericht
01 mei 2024
Huren in Holland Rijnland app beschikbaar
Lees bericht