15 februari 2024

Ondertekening overeenkomst realisatie 11 sociale huurwoningen Landgoed in den Houte

Ondertekening overeenkomst realisatie 11 sociale huurwoningen Landgoed in den Houte
Fotobijschrift v.l.n.r: Martin Beukeboom (Trebbe), Anneke Allewijn (Padua) en Niels van Ginkel (Novaform) ondertekenen de overeenkomst.   
 


Ontwikkelcombinatie Novaform-Trebbe en Padua hebben op woensdag 14 februari jl. een overeenkomst getekend voor de realisatie van 11 sociale huurwoningen op Landgoed in den Houte in Noordwijkerhout.

Het aandeel sociale huurwoningen van fase 3A omvat 11 grondgebonden woningen. De woningen voldoen aan de BENG-norm (Bijna Energieneutraal Gebouw) en krijgen daardoor een energiezuinig A+++ label. De integratie van een collectief WKO-systeem (warmte-koudeopslag) samen met individuele warmtepompen in elke woning, garandeert een duurzame verwarming en de mogelijkheid tot koeling tijdens de warmere maanden.

Martin Beukeboom, namens ontwikkelcombinatie Novaform-Trebbe, is blij met de overeenkomst. “We willen van Landgoed in den Houte een duurzame, inclusieve wijk maken, in de ruimste zin van het woord. We zijn dan ook ontzettend blij met de samenwerking met Padua. Zo biedt Landgoed in den Houte ook een thuis aan mensen die op zoek zijn naar een sociale huurwoning. Dit draagt bij aan de sociale inclusiviteit en daarmee de toekomstbestendigheid van deze fijne wijk.”

Deze mijlpaal is mede bereikt dankzij de inzet van en nauwe samenwerking tussen de gemeente Noordwijk, ontwikkelcombinatie Novaform-Trebbe en Padua. Als gezamenlijk resultaat kon aanspraak worden gemaakt op de Startbouwimpuls (SBI).

Anneke Allewijn, directeur-bestuurder van Padua: “Met deze woningen heeft Padua straks 121 sociale huurwoningen op Landgoed in den Houte. Op de twintig vergelijkbare woningen die dit voorjaar worden opgeleverd, kwamen meer dan 2000 reacties van woningzoekenden; de nood is hoog. Ik hoop deze succesvolle samenwerking voort te zetten in de laatste deelfases.”

Naar verwachting start de bouw van deze woningen dit voorjaar nog. Als alles volgens planning verloopt, worden de woningen begin 2025 opgeleverd.


Groepsfoto bovenste rij v.l.n.r.: Cock van Leeuwen (Padua), Remco Raghunath (Trebbe), Bas Hofman (Trebbe) en Hans van Eeden (Padua)
Onderste rij v.l.n.r.: Martin Beukeboom (Trebbe), Anneke Allewijn (Padua) en Niels van Ginkel (Novaform)

 


Lees ook…

18 april 2024
Wijkschouw Victor
Lees bericht
16 april 2024
Nieuwe algemene huurvoorwaarden
Lees bericht