07 maart 2024

Feestelijke start bouw 25 sociale huurappartementen Langehorst

Feestelijke start bouw 25 sociale huurappartementen Langehorst

V.l.n.r: Arjan Hogenboom (Trebbe), Ron Nulkes (Padua), Niels van Ginkel (Novaform) en wethouder Martijn Kortleven plaatsen de vloerplaat.   
 

Grondplaat markeert start bouw

De grondplaat is gelegd door wethouder Martijn Kortleven, Ron Nulkes voorzitter RvC Padua en Niels van Ginkel en Arjan Hogenboom namens Novaform/Trebbe. Voor Ron Nulkes is dit de laatste publieke handeling, aangezien hij binnenkort afscheid neemt als commissaris van Padua.
De bouw van deze woningen is mede bereikt dankzij de inzet van en nauwe samenwerking tussen de gemeente Noordwijk, Trebbe en Padua. Als gezamenlijk resultaat kon aanspraak worden gemaakt op de Startbouwimpuls (SBI). “Ik ben blij dat we 25 betaalbare woningen kunnen toevoegen aan onze woningvoorraad en ik hoop dat met deze levensloopbestendige woningen meerdere verhuizingen op gang komen waardoor we meer mensen aan een woning kunnen helpen.”

Nieuwe woningen voor verschillende doelgroepen

Met de toevoeging van 22 driekamerappartementen en 3 tweekamerappartementen in diverse prijsklassen wil Padua een zo breed mogelijke doelgroep een kans bieden op deze woningen. De driekamerappartementen zijn levensloopbestendig en doordat ze dicht bij het centrum liggen ook zeker geschikt voor senioren en andere mensen die minder mobiel zijn. “Daarmee voegen we woningen toe die goed aansluiten bij de groeiende groep een- en tweepersoonshuishoudens die op zoek zijn naar een sociale huurwoning.” aldus Anneke Allewijn, bestuurder van Padua.

Duurzame, toekomstbestendige woningen

De appartementen voldoen op het gebied van energieprestatie aan de BENG-norm (Bijna Energieneutraal Gebouw) en krijgen daardoor een energiezuinig A+++ label. De integratie van een collectief WKO-systeem (warmte- en koudeopslag) samen met een individuele warmtepomp in elke woning, garandeert een duurzame verwarming en de mogelijkheid tot koeling tijdens de warmere maanden. Arjan Hogenboom, namens ontwikkelcombinatie Novaform-Trebbe, is trots. “Landgoed in den Houte wordt duurzaam en inclusief, in de ruimste zin. Door onze samenwerking met Padua, bieden we een thuis aan mensen die op zoek zijn naar een sociale huurwoning. Zo borgen we de sociale inclusiviteit en daarmee de toekomstbestendigheid van deze fijn wijk. Weer een mooi voorbeeld van ‘Samen bouwen aan geluk’.”

Verhuring via Huren in Holland Rijnland

Als de bouw volgens planning verloopt, worden de woningen eind 2024 opgeleverd. Voor die tijd zullen ze worden aangeboden via Huren in Holland Rijnland. Geïnteresseerde woningzoekenden kunnen tegen die tijd informatie vinden op de site van Padua, ws-padua.nl en op de site hureninhollandrijnland.nl 


Lees ook…

18 april 2024
Wijkschouw Victor
Lees bericht
16 april 2024
Nieuwe algemene huurvoorwaarden
Lees bericht