21 maart 2022

Feestelijke handeling oplevering appartementen Het Zilt

Feestelijke handeling oplevering appartementen Het Zilt
De handeling bestond uit het onthullen van de laatste steen door Ron Nulkes, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Padua en Roos van der Linden, leerlinge van de Brede school De Egelantier. Roos bleek na loting in de klas de gelukkige voor deze gebeurtenis.

Na de onthulling en een korte toespraak door Ron Nulkes verplaatste het gezelschap zich naar De Duinpan. Daar richtten drie sprekers het woord tot de aanwezigen. Benno Gruijters, bestuurder Padua, feliciteerde de nieuwe huurders met hun prachtige woning aan de rand van het Amsterdamse Waterleidingduin gebied. Wethouder Alkemade complimenteerde vooral de woningstichting en Van Rhijn bouw, dat zij ondanks de hobbelige weg dit fraaie appartementengebouw hebben gerealiseerd. Alle partijen in Noordwijk onderkennen en onderschrijven de noodzaak tot het realiseren van sociale huurwoningen, maar het omzetten van plannen in het bouwen van huizen is geen gemakkelijke weg.

Tenslotte was het woord aan Jaap van Rhijn, directeur Van Rhijn Bouw. Hij bedankte zowel de gemeente als Padua voor de goede samenwerking. Het traject was niet gemakkelijk vanwege met name de stikstofproblematiek, er moesten veel hobbels worden genomen. Maar het resultaat mag er zijn. Namens Van Rhijn Bouw was er een leuke attentie voor alle nieuwe huurders, namelijk een tas met daarin een groentepakket van De Groentemeisjes plus een waardebon voor een nieuwe bestelling.
Na de speeches werd een toost uitgebracht, waarbij Benno Gruijters de nieuwe bewoners veel woongenot toewenste in hun nieuwe appartement.
 

Algemene informatie

De appartementen hebben twee slaapkamers en een totaal gebruiksoppervlakte van 73 m2. De ligging van deze 20 woningen met het energielabel A+, is op het terrein van de voormalige zoutopslag in De Zilk en maakt deel uit van het nieuwbouwproject Het Zilt. De sociale huurappartementen, in het beheer van Woningstichting Sint Antonius van Padua, zijn via de 'Lokaal Maatwerk regeling' met voorrang aangeboden aan inwoners uit Noordwijkerhout en De Zilk. Van de 20 woningen zijn 5 woningen toegewezen aan starters die nog thuis wonen bij hun ouder(s) in De Zilk of Noordwijkerhout.
Bij de appartementengebouwen zijn ondergrondse containers aanwezig voor het inzamelen van afval. De bewoners van de appartementengebouwen kunnen hier gebruik van maken. Zij ontvangen hiervoor een pasje. Door de lage inwerpopening is de container ook te gebruiken door mensen met een beperking.

Foto (Gidie Vogels)
 

Lees ook…

18 april 2024
Wijkschouw Victor
Lees bericht
16 april 2024
Nieuwe algemene huurvoorwaarden
Lees bericht