01 juli 2022

Doorstroomadviseur Anita Heemskerk gestart

Doorstroomadviseur Anita Heemskerk gestart

Een grote verhuisdoos met een mooi boeket erin. Anita Heemskerk ontving het goed verpakte welkomstboeket uit handen van Theo Alkemade, wethouder Wonen gemeente Noordwijk, Hans Al, bestuurder woonstichting Stek (op foto links) en Anneke Allewijn, directeur-bestuurder woningstichting Sint Antonius van Padua (op foto rechts). Foto: Willem Krol

Eind juni hebben gemeente Noordwijk, woonstichting Stek en woningstichting Sint Antonius van Padua hun nieuwe doorstroomadviseur aan de pers gepresenteerd. Het is Anita Heemskerk. De nieuwe doorstroomadviseur beschikt over jarenlange ervaring. Zij heeft er zin in om in Noordwijk een bijdrage te leveren aan een sterke invulling van deze nieuwe functie.

Anita Heemskerk is een nieuw gezicht met een nieuwe taak in gemeente Noordwijk waar de samenwerkende partners met elkaar in geloven. Een adviseur die helpt de doorstroming binnen de sociale huurwoningen op gang te brengen, zodat er meer beweging en lucht komt in de vastgelopen woningmarkt. Een punt waarover gemeente, Stek en Antonius van Padua zorgen hebben en met elkaar samenwerken aan oplossingen.

De doorstroomadviseur richt zich onder andere op:

  • het helpen en ontzorgen van huurders/senioren die vanuit een sociale huurwoning bij Antonius van Padua of Stek willen verhuizen;
  • het bieden van financieel maatwerk in bijzondere gevallen om de doorstroming mogelijk te maken
  • het matchen van vraag en aanbod om doorstroming te bevorderen
     

Prestatieafspraken
Het aanstellen van de doorstroomadviseur is een van de prestatieafspraken uit de Meerjarenafspraken gemeente Noordwijk 2022 – 2025 waaronder woningstichting Sint Antonius van Padua en woonstichting Stek hun handtekening hebben gezet. Na twee jaar wordt deze afspraak geëvalueerd.

Bespreek de mogelijkheden
Huurders met wijzigingen in hun situatie of inkomen of huurders die te groot, te krap of te duur wonen, zijn van harte welkom om in gesprek te gaan met Anita Heemskerk en samen de doorstroommogelijkheden te bespreken. Daarbij is aandacht voor eventuele praktische, emotionele en/of financiële drempels die een verhuizing mogelijk in de weg staan.

Contact
Wilt u in contact komen met de doorstroomadviseur om de mogelijkheden te bespreken? Bel ons op 0252 - 34 31 00. Anita Heemskerk is op woensdagen bereikbaar. 


Lees ook…

18 april 2024
Wijkschouw Victor
Lees bericht
16 april 2024
Nieuwe algemene huurvoorwaarden
Lees bericht