Huurverhoging

De woningnood is groot

Ook in onze regio Holland Rijnland. De woningcorporaties staan hier met elkaar, met gemeenten en andere partners voor een grote opgave. De huurverhoging is hard nodig om alle opgaven waar te kunnen maken. We kennen allemaal wel mensen - jong, oud, gezin of alleenstaand - die een woning in onze regio zoeken. We moeten veel meer bouwen, nu én in de komende jaren. En we moeten woningen sneller energiezuiniger maken voor meer wooncomfort en lagere energiekosten. Huurinkomsten zijn ook nodig voor het onderhoud van bestaande woningen. En voor een prettige en veilige woonomgeving. Het is de taak van woningcorporaties is om te zorgen dat zoveel mogelijk mensen prettig, veilig, betaalbaar én passend kunnen wonen in fijne buurten.

Huurverhoging vanaf 1 juli 2024

De huurverhoging is dit jaar gemiddeld hoger dan u de laatste jaren van ons gewend bent. We streven er altijd naar de huur van onze woningen betaalbaar te houden én in balans met investeringen, in meer nieuwe woningen en woningen van goede kwaliteit. Dit jaar stijgen de lonen gemiddeld meer dan de huur omhoog gaat. Dat betekent dat huurders gemiddeld een iets kleiner deel van hun inkomen kwijt zijn aan huur. Als u recht heeft op huurtoeslag, krijgt u méér huurtoeslag om gestegen woonlasten te compenseren. Maak op de website van de dienst Toeslagen een proefberekening om te kijken of u recht heeft op huurtoeslag.

Maakt u zich zorgen over het betalen van uw huur? Neem dan contact met ons op. Samen kijken we naar een oplossing, bijvoorbeeld een betalingsregeling.

Mijn Padua

Regel huurderszaken gemakkelijk en snel via het klantportaal Mijn Padua. 

Inloggen op Mijn Padua