Huisbewaarder

Tijdelijk ergens anders wonen

Huurt u een woning van onze woningstichting, dan bent u als huurder verplicht om deze woning als uw hoofdverblijf te gebruiken. Met andere woorden: u mag niet ook op een andere locatie wonen en de woning niet door een ander laten bewonen.

Huisbewaarder

Maar wat nu als u tijdelijk vanwege studie of werk in een andere plaats gaat wonen? Of misschien zelfs tijdelijk naar het buitenland vertrekt, bijvoorbeeld om een wereldreis te maken? Dan kunt u maximaal één jaar lang iemand anders in uw huis laten wonen. Die tijdelijke bewoner die op uw huis past, noemen wij een huisbewaarder.

Voorwaarden en verplichtingen

Om een huisbewaarder in uw woning te laten wonen, heeft u de toestemming van onze woningstichting nodig. Er zijn allerlei verplichtingen en voorwaarden waar u aan moet voldoen, ook als het gaat om huurtoeslag en uw inschrijving bij de gemeente. In onze folder huisbewaring staat dit alles duidelijk uitgelegd, met bovendien een aanvraagformulier. Heeft u vragen waarop u het antwoord niet kunt vinden in de folder? Neem dan contact met ons op, we vertellen u graag meer over de mogelijkheden.

Mijn Padua

Regel huurderszaken gemakkelijk en snel via het klantportaal Mijn Padua. 

Inloggen op Mijn Padua