Doorstromen

Doorstromen naar een andere huurwoning

Denkt u wel eens na over een andere huurwoning? Kleiner of groter, op een andere locatie in het dorp, gelijkvloers of op de begane grond? Als u een woning van Padua huurt en niet meer naar uw zin woont, dan gaat Christel Rotteveel, de doorstroomadviseur van de gemeente Noordwijk, graag met u in gesprek om samen de mogelijkheden te verkennen. Christel volgt per 1 maart 2024 Anita Heemskerk op die deze functie sinds juli 2022 heeft vervuld. 

Bekend gezicht in Noordwijk
Christel werkt al vier jaar als verhuurmakelaar in de Bollenstreek. Zij kent de gemeente Noordwijk goed. Vanuit haar functie kwam ze regelmatig huurders tegen die wilden doorstromen. De stap naar de rol van doorstroomadviseur was daarom niet zo groot. “Ik vind het heel leuk om met huurders mee te denken over oplossingen en te zien dat mensen blij zijn dat ze de stap gezet hebben. Dat ze blij zijn met hun nieuwe huis.”    

Spreekuur
Samen met sociaal makelaar Roy van Schie van Welzijn Noordwijk organiseert Christel iedere derde vrijdag van de maand van 10.00 tot 11.00 uur een inloopspreekuur bij Brownies&downieS in Noordwijkerhout. Komt deze dag niet goed uit? Elke eerste vrijdag van de maand is dit spreekuur van 10.00 tot 11.00 uur bij boekhandel Van der Meer in Noordwijk. 

De spreekuren zijn bedoeld om op een laagdrempelige manier te praten over uw woonwensen. Christel: "Mensen hoeven zeker niet gelijk te verhuizen als ze op het spreekuur komen. Het gaat hier alleen nog om advies en informatie." Mocht het nodig zijn, dan wordt er een vervolgafspraak ingepland. Christel kan dan bij u thuis langskomen. Hierna gaat ze op zoek. Als ze woningen vindt die bij uw wensen passen, neemt ze contact met u op. En lukt het niet om op een woning te reageren? Christel helpt u daar graag bij. 

Hulp is gratis
Christel helpt u gratis met het vinden van een passende huurwoning. De doorstroomadviseur is een service en initiatief van de gemeente Noordwijk, Padua en Stek. Veel mensen zijn blij met haar hulp. Soms moet Christel eerlijk zegge dat bepaalde woonwensen niet haalbaar zijn met het inkomen. Dan vraagt ze of de wensen aangepast kunnen worden. Soms lukt het ook zonder veranderingen. Christel: "Als het lukt, is dat echt geweldig. Daar krijg ik zoveel energie van!"

Bent u op zoek naar een andere huurwoning? Of wilt u gewoon goed advies? Ga dan eens praten met Christel. Zij staat klaar om u te helpen!
 

Inloopspreekuur Wonen & Welzijn

Christel Rotteveel is bereikbaar via het algemene telefoonnummer van Padua: 0252 - 34 31 00. Ze organiseert twee keer per maand op vrijdagochtend een duo-spreekuur samen met sociaal makelaar Roy van Schie van Welzijn Noordwijk.

Iedere eerste vrijdag van de maand is dat in Noordwijk van 10.00 tot 11.00 uur bij boekhandel Van der Meer, De Keuvel 1.
De eerste keer op deze locatie is op vrijdag 5 april 2024

Iedere derde vrijdag van de maand zijn Christel en Roy van 10.00 tot 11.00 uur in Noordwijkerhout te vinden bij Brownies&downieS, Dorpsstraat 20.
De eerste keer op deze locatie is vrijdag 19 april 2024.