Doorstromen

Doorstromen naar een andere huurwoning

Denkt u wel eens na over een andere huurwoning? Kleiner of groter, op een andere locatie in het dorp, gelijkvloers of op de begane grond? Als u een woning van woonstichting Stek of woningstichting Sint Antonius van Padua huurt en niet meer naar uw zin woont, dan gaat Anita Heemskerk, de doorstroomadviseur van de gemeente Noordwijk, graag met u in gesprek om samen de mogelijkheden te verkennen.

Naast haar werk als doorstroomadviseur is Anita Heemskerk al jarenlang werkzaam als verhuurmakelaar bij woningcorporatie Dunavie in Katwijk. Daar heeft zij ervaring opgedaan als doorstroomadviseur en mensen begeleid bij de verhuizing naar een passende woning. Ze let daarbij op praktische bezwaren, emotionele hobbels en/of kosten die een verhuizing mogelijk in de weg staan.

Anita Heemskerk: “Mijn rol als doorstroomadviseur is om mensen informatie te geven waarom het misschien beter is om te verhuizen en de voor- en nadelen op een rijtje te zetten. Wat mij betreft is verhuizen nooit een verplichting. Ik denk in kansen en mogelijkheden, ik geef niet snel op en ik heb een klantgerichte instelling. Deze vaardigheden zet ik in om mensen aan een andere huurwoning te helpen. Een woning waar zij zich prettig en veilig voelen en die beter past bij hun situatie. Huurders geven vaak een paar maanden na een verhuizing aan dat ze dat veel eerder hadden moeten doen. Daar krijg ik zoveel energie van!”

Inloopspreekuur

Anita Heemskerk is telefonisch bereikbaar via 06 - 86 86 76 62. Ze organiseert tweewekelijks op woensdagochtend een inloopspreekuur.

Iedere eerste woensdag van de maand is dat in Noordwijk (duo-spreekuur samen met sociaal makelaar Roy van Schie van Welzijn Noordwijk) van 10.00 tot 11.00 uur bij boekhandel Van der Meer, De Keuvel 1.

Iedere derde woensdag van de maand is Anita Heemskerk van 10.00 tot 11.00 uur in Noordwijkerhout te vinden bij Brownies & downieS, Dorpsstraat 20.

De doorstroomadviseur is een initiatief van gemeente Noordwijk, woonstichting Stek en woningstichting Sint Antonius van Padua.