Meer informatie

In de Houte (voormalig Bavo-terrein)

Hier kunt u een kijkje nemen in de nieuwe woningen aan de BAVO. Deze zijn per 10 februari 2021 opgeleverd aan de eerste vijf nieuwe huurders. Wij wensen hen veel woongeluk.


Het Zilt - De Zilk

Op de locatie Zoutdepot aan de rand van de Amsterdamse waterleidingduinen wordt door Van Rhijn Bouw BV een nieuw project ontwikkeld.
Het plan bestaat uit 130 wooneenheden waaronder 58 appartementen, 12 twee-onder-een-kapwoningen en 60 eengezinswoningen. Van de appartementen worden er 20 voor Sint Antonius van Padua gebouwd. Naast de woningen komt er nog een supermarkt en een H.O.E.D. Klik hier voor een impressie van het plan.

Schippersvaartweg

BOE-BOL-BOE, 45 woningen aan de Schippersvaartweg


Na een behoorlijk lang voortraject als gevolg van procedures rond het wijzigen van het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning is afgelopen zomer begonnen met het bouwrijp maken van het terrein aan de Schippersvaartweg. De vergunning is binnen, de contracten zijn getekend en de aannemer, Van Wijnen Haarlemmermeer B.V. uit Hoofddorp, heeft zijn werkvoorbereiding op de rit.

De bouw betreft 21 twee- en driekamerappartementen in het centrale gebouw in het midden, verdeeld over drie lagen, en 24 driekamer rug-aan-rug woningen in de twee gebouwen links en rechts. Deze woningen hebben twee verdiepingen. Het plan is ontworpen door Groosman architecten uit Rotterdam. Het appartementengebouw doet denken aan een bollenschuur (BOL), terwijl de andere twee gebouwen elementen in zich hebben van een boerderij (BOE), de oorspronkelijke bebouwing van dit gebied.

Op 21 april jl. is de aannemer gestart met het maken van de circa 20 meter lange boorpalen. Er is gekozen voor dit trilling arme systeem om de overlast naar de omgeving zo veel mogelijk te beperken. Na het boren van de palen, wordt de bovenbouw geplaatst. Veel onderdelen hiervan worden geprefabriceerd.

De oplevering van de woningen staat gepland voor het eerste kwartaal van 2022. Rond die tijd worden ook de bestrating en de groenvoorziening door de gemeente Noordwijk aangelegd.

Hier vindt u de laatste nieuwsbrief over dit mooie plan.