Ons donorgebouw, oud-Munnekeweij, heeft 55 ton CO₂ reductie opgeleverd

Ons donorgebouw, oud-Munnekeweij, heeft 55 ton CO₂ reductie opgeleverd
Sint Antonius van Padua liet in de afgelopen maanden het wooncomplex oud- Munnekeweij aan de Schippersvaartweg in Noordwijkerhout niet slopen maar OOGSTEN. Ons doel was om zoveel mogelijk waarde te behouden. Dit is gelukt!

Geen sloopafval maar herbruikbaar materiaal
New Horizon Urban Mining heeft onze voormalige woonlocatie ontmanteld. Zij slopen niet, maar oogsten! Dit houdt in dat ze anders naar de bebouwde omgeving kijken. Ze zien geen bouw-/sloopafval, maar herbruikbare grondstoffen en materialen.

Veel materialen hebben een tweede leven gekregen zoals, hardhouten plafonds en leuningen, ruiten en het beton is omgezet tot zand, grind en cement voor het maken van nieuw beton. Dit noemen we Up-cycling.

De bewijsvoering hiervan ontvingen we tijdens een presentatie waarbij we een voucher ontvingen dat ons gebouw ruim 55 ton CO reductie heeft opgeleverd.

Omgerekend betekent dit dat een bos van 55 bomen 5 jaar moet groeien.

We hechten vanuit Sint Antonius van Padua zoals u weet veel waarde aan de omgang met onze huurders, ook onze omgeving en het milieu vinden we erg belangrijk. Dit project heeft hierin een mooie bijdrage geleverd.

Meer weten over circulaire ontmantelinghttps://newhorizon.nl/actueel/urban-mining/sint-antonius-van-padua-donorgebouw/