Padua bouwt op drie locaties

Padua bouwt op drie locaties

Momenteel worden op drie locaties sociale huurwoningen gebouwd die Padua gaat beheren. In Noordwijkerhout zijn dat het voormalige Bavo-terrein waar de woonwijk Landgoed in den Houte gerealiseerd wordt en de Schippersvaartweg. In De Zilk betreft dit het project Het Zilt.

Landgoed in den Houte
Op het voormalige Bavo-terrein zijn recent 30 grondgebonden woningen aan de huurders overgedragen. Het gaat om huizen die ofwel voor eenpersoonshuishoudens dan wel voor twee bewoners geschikt zijn. De volgende 13 komen naar verwachting voor de komende zomer beschikbaar voor de uitverkoren bewoners. Er waren meer dan 1.000 inschrijvingen voor deze 13 woningen. Alle woningen zijn gebouwd door bouwbedrijf Trebbe en worden gasloos overgedragen. Een warmtepomp zorgt voor de verwarming. 

Schippersvaartweg
Dit project is door Padua in samenwerking met het bouwbedrijf Van Wijnen ontwikkeld. Het gaat om twee maal 12 rug aan rug woningen. Daartussen komt een woongebouw met 21 appartementen. Alle woningen zijn ontworpen voor een- en tweepersoonshuishoudens. Wij verwachten dat alle woningen in het eerste halfjaar van 2022 worden opgeleverd. Ook deze woningen zijn gasloos en worden verwarmd met een warmtepomp.

Het Zilt
Op deze nieuwbouwlocatie bouwt Van Rhijn Bouw voor Padua 20 appartementen die in twee gebouwen worden ondergebracht. De oplevering is voorzien voor het einde van het jaar. Voorwaarde is wel dat dit twee weken voor de Kerstdagen gaat lukken. Zo niet dan stellen we de oplevering uit naar begin 2022. Alle woningen zijn intussen toegewezen.

In totaal hebben we dit jaar dus maar liefst 108 woningen onderhanden. Top sport! We doen het graag en het is ook noodzakelijk. Wij genieten ervan om woningzoekenden aan een mooie nieuwe, duurzame en betaalbare woning te helpen. Het mooie is dat daardoor ook zogenaamde verhuisketens ontstaan als een woning wordt achtergelaten waar weer iemand anders in kan trekken. Op deze manier ontstaat er de zo nodige doorstroming.